Ако не искате да сте болни – не живейте живота си тъжни

,

Д-p Дpayзиo Bapeлa e пoпyляpeн yчeн и пpeпoдaвaтeл пo oнĸoлoгия и имyнoлoгия, poдeн в бpaзилcĸия мeгaпoлиc Cao Πayлo. На 73 години, той е нocитeл нa Hoбeлoвa нaгpaдa зa мeдицинa пpeз 2010 г. Това са неговите пpocтичĸи, нo бeзцeнни пpaвилa зa пълнoцeнeн живoт.

Д-p Bapeлa твъpди, чe нecпaзвaнeтo им e в ocнoвaтa нa бoлecтитe нa днeшнитe xopa.

Ако не искате да сте болни – изразявайте чувствата си!

 

Емоции и чувства, които са прикрити или потиснати, завършват с болести като гастрит, язва, лумбални или гръбначни болки. С времето потискането на чувствата води до рак. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимни тайни, грешки… Диалогът, говорът, думите, са силен лек и отлична терапия.

Ако не искате да сте болни – вземайте решения!

 

Нерешителната личност остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресия. Човешката история се изгражда с решения. Да вземете решение означава да отречете, да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора са жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми с кожата.

Ако не искате да сте болни – намирайте решения!

 

Негативните хора не намират решения и умножават проблемите. Предпочитат оплакването, клюките, песимизма. По-добре е да се запали клечка, отколкото да се оплакваме от мрака. Пчеличката е малка, но произвежда едно от най-сладките неща, които същестсвуват. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която се трансформира в болест.

Ако не искате да сте болни – не живейте според външния вид!

 

Който крие реалността, се преструва, позира и винаги желае да създава представа, че е добре. Иска да го виждат като перфектен, безгрижен, но акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по-лошо за здравето от това да се живее според външния вид и фасада. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е в аптеката и болницата.

Ако не искате да сте болни – приемайте!

 

Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни карат да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, състезателни, разрушителни. Бъдете приемащи, приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

Ако не искате да сте болни – вярвайте!

 

Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие няма взаимоотношение. Недоверието е липса на вяра във вас и в самата вяра.

Ако не искате да сте болни – не живейте живота си тъжни!

 

Хуморът, смехът, почивката, щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и де е. Добрият хумор спасява от ръцете на доктора. Щастието е здраве и терапия.

 

Източник : Четилище

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *