Гората.бг подарява 50 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите!

Знаете ли, че медоносната пчела е единственото насекомо, което произвежда храна, употребявана от хората. В една лъжица мед се съдържат повече от 170 важни за човешкия организъм вещества. Той съдържа седемнадесет пъти повече витамин В2, отколкото прасковите. Шестнадесет пъти повече, отколкото гроздовия сок, пет пъти повече, отколкото сока в пресните ябълки. Микробите нямат шанс за оцеляване поради голямото съдържание на калай в меда.

Знаем, че пчелите са важни, че без тях животът не би съществувал. Знаем колко е трудно на пчеларите в България. Знаем, че често пъти се сече незаконно, поголовно, болезнено. И решихме да действаме: ПОДАРЯВАМЕ 50 000 МЕДОНОСНИ ДЪРВЕТА, които тази пролет 2019 г. ще бъдат засадени в цялата страна, за да помогнем на пчелите. Да помогнем на нас, хората.

Тези думи написа в официалната си фейсбук страница гражданската инициатива Гората.бг, „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 – ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА, която има за цел да засади 1 милион дръвчета на територията на страната ни. Гражданската инициатива работи ръка за ръка с Фондация „77“ и до момента са засадени над 400 хиляди фиданки.

Тази пролет мисията им е свързана със засаждането на медоносни дръвчета, за да спомогнат пчеларите, с цел да се намали изчезването на пчелите. Предвидени са 50 хиляди дръвчета за засаждане в периода март – април, когато е най-подходящото време за целта.

Всеки може да заяви желанието си участие до 10.03.2019, като изпрати имейл на следния адрес pcheli@gorata.bg с конкретна информация – име, телефон, организация, адрес, колко и от какви видове желае. Организацията предлага акация, аморфа и липа. Всички дръвчета са с доказан произход и най-важното – законни за засаждане в България.

Проявяващите интерес могат да получат повече информация тук.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *