Домашна грижа за ръцете

Нашите ръце имат много малко мастни жлези, в резултат на което лесно стават сухи.

Тъй като влизат в контакт с химикали, перилни препарати, градинска пръст и т.н., те са изложени на много увреждания. Поради това е необходимо да се полагат специални грижи за ръцете. За да ви помогнем с тази задача, ние ви предлагаме няколко рецепти, които можете да направите у дома.

Домашни рецепти:

1.Смесете две супени лъжици олио (растително, зехтин, бебешко или шафраново) с три супени лъжици захар, за да се образува паста. Внимателно разтривайте тази смес на ръцете си в продължение на 2-3 минути. Отмийте с топла вода и подсушете добре.

 

 

2. За груби и сухи ръце, смесете една супена лъжица лимонов сок с чаена лъжичка захар и малко вода. Приложете тази смес върху ръцете си и нека седи в продължение на 5 минути. Отмийте с топла вода и подсушете добре.

 

3. Ако имате груба кожа на ръцете си, тази рецепта ще да бъде полезна със сигурност. Изцедете сока на един домат и добавете 1 ч.л. сол, 2-3 супени лъжици глицерин и масажирайте ръцете си със сместа, в продължение на 3-4 минути. Отмийте с топла вода и подсушете добре.

 

4. В купа сложете 20 грама мед, белтъка от едно яйце, една чаена лъжичка глицерин и 1 ч.л. брашно от ечемик. Разбъркайте добре съставките и нанесете върху чисти ръце. Нека пастата стои на ръцете ви 5 минути и след това измийте с вода.

 

5. Смесете 1/3 чаша глицерин и 2/3 чаши розова вода. Сложете сместа в бутилка и я разклатете добре. Съхранявайте я на хладно и сухо място. Масажирайте ръцете си със сместа толкова често, колкото ви е възможно до 4-5 пъти на ден.

 

6. Използвайте затоплен зехтин за омекотяване кожичките. Просто след като сте взели вана, натиснете кожичките назад и масажирайте топъл зехтин в тях. Използвайте върховете на пръстите за целта.

 

Съвети:

 

Преди да използвате всяка домашна рецепта на ръцете си, трябва да отстраните лака за нокти.

 

Винаги нанасяйте овлажнител на ръцете си след като сте направили маникюра си. Това ще държи кожата на ръцете ви хидратирана и те ще бъдат красиви.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *