ЗАЩО ПЧЕЛИТЕ СА ВАЖНИ

,

Медоносните пчели (Apis melifera L.) са уникални създания с огромна роля за прекрасното разнообразие от хранителни продукти, които можем да вкусим днес.

Експерти са доказали, че една трета от храната, която поглъщаме зависи от опрашването.

Многообразието на всяка градина зависи от опрашването, тъй като пчелите и други опрашители са важна част от възпроизводителния процес при цветя, плодове и зеленчуци.

Доказано е, че опрашваните от пчелите дървета и растения дават значително по-голяма реколта. Също така броят на пчелните посещения върху растението оказва влияние върху качеството на плода, който трябва да бъде получен.

За съжаление модерните технологии на селско стопанство, включващи използването на химични вещества за отглеждането на моноколтури и ГМО, и нарастващия антропогенен ефект водят до изключителни загуби и притеснителни негативни тенденции на пчелите и други опрашващи видове.

За да помогнем по някакъв начин в този нарастващ проблем, ние можем да засадим медоносни растения и по този начин да осигурим храна и подслон на нашите малки приятелчета, както и полезни продукти за нас самите.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *