ЗАЩО ЩЕ САДИМ ПЧЕЛНА ГРАДИНА?

,

Тъй като климатът на Земята се променя, пчелите и другите опрашващи насекоми са под нарастващата заплаха от урбанизацията и глобализацията, използването на тежки химически вещества и неоникотиноидни пестициди, измененията в климата, които създават повишени температури, суши, пожари, наводнения и урагани – всичко това допринася за загубата на местообитанията на много животни и насекоми.

 

🐝🐜🐛🦋🐞

 

Част от нас са чували за масовото измиране на пчели в кошерите на много места през 2019. Но много не са наясно, че дивите пчели също са изложени на опасност в световен мащаб. Много видове диви пчели са изправени пред изчезване заедно с пеперуди, молци, птици, жаби, змии и други.

 

🌍ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ 🌏

Прегряването на кошерите заради глобалното затопляне ще бъде основната причина за масовата гибел на пчелите на всички континенти през следващите години.

„Ако температурите на Земята се увеличат толкова, колкото прогнозират климатолозите, пчелите ще се окажат на ръба на изчезването, тъй като ще достигнат физиологичните си предели и напълно ще изчезнат в по-топлите райони на техните местообитания.

 

ПЧЕЛИТЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЖИВИ ОРГАНИЗМИ🐝

Пчелите опрашват 90% от храната ни в световен мащаб. Ако пчелите изчезнат напълно, хората ще ги последват. Не знам за вас, но на мен ми изглежда абсолютно обезсърчително и просто непосилно да осъзная колко голям е всъщност проблема.

Какво можем да направим?

Какво можеш да направиш?

Постоянно си задавам този въпрос и открих отговора в

РАСТЕНИЯТА 🌱

 

По-дълбокият смисъл и бонус от засаждането на пчелна градина е, че вие не само осигурявате местообитание за пчелите и другите опрашващи насекоми, но и вашата пчелна градина отделя въглерод! Всички растения абсорбират въглеродния диоксид от въздуха и го съхраняват в почвата. Почти целият въглерод в атмосферата преминава през растенията по време на фотосинтеза, процес при който с помощта на слънчевата светлина въглеродният диоксид се преобразува в органични съединения. В най-разпространения вариант на процеса в синтеза участва вода, синтезират се захари и като остатъчен продукт се отделя кислород.

 

🍀🌷🌺🏵️🌸🏞️🌳🌼🌻

 

Чрез засяването на повече растения, изграждането на пчелни хотели и осигуряването на източници на вода можем макар и с малко да помогнем на пчелите.

До 04.04.2021 при поръчка от нашият онлайн магазини 25% от сумата отива за инициативата за изграждане на Пчелна градина в Северна България 🤗

Ако искате да се присъедините към движението за промяна на нашата планета и нейните жители, моля, присъединете се към нас на 04.04.2021.

Линк към събитието!

Ако искате да подпомогнете инициативата, пазарувайки от нашият онлайн магазин, 25% от общата сума на вашата поръчка автоматично ще бъде дарена в подкрепа на каузата.

Онлайн магазини

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *