За какво е часът на земята?

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.


Какво е 60+

Часът на Земята е много повече от 60 минути на тъмно. Ето и някои от големите емблематични победи, резултат от кампании на Частът на Земята:

– От помощта за възстановяване на стотици хектара увредена гора в Грузия до използване на социалните медии, за да  насърчи хората в Австралия да заемат позиция за опазване на горите на Тасмания, част от световното природно наследство, Часът на Земята 2016 обединени хиляди в защита на великолепните горих на планетата. Тъй като повече от 250,000 дървета бяха засадени по света, действията на хората за порден път показват, че заедно можем да засадят семената на по-добро бъдеще за един и за всички.

– Гората на Часът на Земята в Уганда – през 2013 WWF Уганда избира 27 км2 ерозирала заради обезлесяване земя и се захваща да я превърне в първата гора на Часа на Земята. Засадени са 500 000 местни дървета. Министърът на околната среда дарява 1000 от тях.

– В Парагвай, Часът на Земята мобилизира подкрепа за удължаване на мораториума върху дърводобива. Така се спира обезлесяването на критично застрашени Атлантически гори поне до края на 2018 година.

– Тайланд и Тайван въвеждат образователни програми за опазване на околната среда в училище.

Няколко идеи как да прекарате този 1 час

1. Вечеря на свещи

Не е важно дали имате романтичен партньор в живота – Вие сте силни, независими личности, които заслужават романтика! Това важи и ако не сте планирали да организирате сбирка във Вашия дом.

2. Вана на свещи


Ваната на свещи е още по-силен метод на релаксация от класическата вана, като освен нерви, спестява и енергия. Душ на свещи също ще свърши работа

3. Йога на свещи


Не Ви е необходима някоя дама с канал в Youtube, която да води упражненията – изживяването е лично, така че просто поставете постелката за йога на пода и направете любимите си асани // медитирайте // легнете, затворете очи и опитайте да се отпуснете.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *