ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПОЛЗИ ОТ БЯГАНЕТО РАНО СУТРИН

Най-доброто време за бягане с цел влизане във форма е сутрин преди закуска – така тялото гори повече мазнини.

Защо? След сън гликогенът в организма е в по-ниски нива, което означава, че организмът ще си осигури енергията, необходима за бягането, от мазнините.

А и след сутрешната кардио тренировка ще почувствате прилив на енергия и ще сте активни през деня. Така че, навийте часовника да звънне час по-рано.

Няколко начина, с които ще превърнете сутрешната тренировка в навик.

Планирайте

Планирайте, подгответе си график. Определете къде ще бягате. Изберете място близо до дома ви, за да не ви отнема време пътя до там. Ако имате наблизо парк, би било страхотно.

Тичайте с приятел

Ако не ви харесва да тичате сами, правете го с приятел. Няма да се чувствате самотни и ще се подкрепяте.

Подготовка

Пригответе си всичко вечерта. Спортния екип, плейъра с музика, закуската, която ще похапнете след тренировка. Така няма да имате оправдание да не излезете и ще си спечелите няколко минути повече сън.

Постепенно натоварване

Дори и да сте тренирали досега, започнете с по-малки цели – постепенно увеличавайте разстоянието. Да тичате изведнъж цял час, преди да отидете на работа, може и да изглежда трудно. Ако увеличавате времето постепенно, ще привикнете по-лесно към ранния час на трениране.

Маршрут

Обмислете така маршрута, по който ще тичате, че на финала да минете покрай любимо кафене и да се наградите за усилието с чаша ароматно кафе.