Интелектът на детето зависи от времето, прекарано с бащата

Лондонски учени доказаха, че високият интелект на детето е право пропорционален на времето, което то прекарва с баща си.

Изследователи от Кралския колеж в Лондон изучавали и анализирали отношенията и поведението на 128 бащи и деца на 3-месечна възраст и стигнали до интересен извод.

Колкото повече време татковците прекарвали с децата си без играчки, например, четейки им книжки, толкова повече резултатите от интелектуалното развитие на малчуганите било по-високо. До това заключение учените стигнали с помощта на стандартен индекс на менталното развитие, който включвал разпознаване на цветове и форми.

Изследователите отбелязват, че, ако бащата е спокоен, детето се развива също толкова ефективно, колкото ако родителят е нервен. 

Съдейки по изводите им, лондонските учени са солидарни с тези от Харвард, които наскоро доказаха, че, ако приказките за лека нощ се четат от таткото, то емоционалното и умственото развитие на децата се развива по-хармонично. А това е, защото добрите бащи влагат при четенето на приказки целия си артистизъм и душа, което особено много помага да се установят топли отношения с дъщерите.

Източник: noviteroditeli.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *