Историята на Honey & Healthy

, ,

Здравейте, предполагам много от вас вече знаят кой стои зад постовете в профила на Honey & Healthy, но навярно много и не знаят, затова реших да се представя на всички.

Аз съм Велислава, от България, авантюрист и приключенец по душа, обичам предизвикателствата и да научавам нови и полезни неща за света и за себе си. В момента изучавам нутрициология по програма на  Precision Nutrition, Canada. Като това е една от най-големите ми мечти и се радвам, че най-после тя се реализира. Завършвайки това образование ще бъда още по-компетентна и уверена да споделям с вас знанията си.

Как се роди идеята за Honey & Healthy?

От малка обичам много да се движа и винаги съм се стремяла да поддържам добра физическа форма. Но, след като станах студентка, напуснах комфорта на собствения дом, започнах да се оправям самостоятелно с живота, аз леко позабравих за старите си навици, да спортувам редовно и да се храня правилно. Завладяна от новите неща които ми се случваха, лекции, нова среда, повече отговорности и т.н. оставих някои важни навици на по-заден план. В този момент изобщо не се замислях за евентуалните последици върху здравето си …

Като класически авантюрист реших да прекарам и 2 лета в САЩ (на едно невероятно кътче от Земята,  Мартас Винярд ). Там имах възможността за 1ви път да се докосна до така наречения Западен свят и да се изправя лице в лице с много от неговите плюсове и минуси. Най-голямо впечатление ми направиха супермаркетите пълни с храни, които е по-вероятно да те доведат до  диабет тип 2, отколкото до ситост, зеленчуци които са засети, узрели и набрани в рамките на 3 дни и месо, 1 парче от което най-вероятно съдържаше повече антибиотици отколкото бях консумирала през целия си живот до този момент. Да, може би леко преувеличих, но схванахте ситуацията… Това ме накара отново да се замисля за храната, за това какво ни дава и колко е важна за нашето правилно функциониране. От там се зароди и желанието ми да опозная храната повече. Научих какво е Био и защо изобщо съществува този термин, тъй като по това време в България все още почти всичко си беше Био така или иначе.  Започнах да се интересувам повече, да чета блогове и проучвания, записах се на различни курсове свързани с храненето и реших да създам Facebook страница в която да споделям всичко научено с другите, в последствие направих и блога Honeyandhealthy.com, не след дълго се появи и Instagram профила, а от скоро и YouTube канал.

Каква е моята цел и мисията зад Honey & Healthy ?

В модерния начин на живот ежедневието на повечето хора е изпълнено със все повече стрес, забързан ритъм, шум и пренаселени градове… всичко това за жалост води до по-голямо отдалечаване от естествената ни среда. Хората спират да правят избори на база на това какво ще ги засити, а на база на това какво ще удовлетвори емоционалният им глад и празнота, а най-често това са сладки или тестени изделия. Все повече губим интуицията си за естествения ни биологичен ритъм и имаме нужда да се допитваме до експерти или хора които са по-информирани по темите свързани с храненето. И тъй като самата аз съм била в ситуация, в която съм избирала храни, които не са ми давали никакви хранителни вещества, реших да започна да споделям всичко, което научавам за  храната чрез Honey & Healthy. Така се надявам да помогна на някой от вас и да ви спестя времето и грешките, които направих аз.

 Honey & Healthy, пространство в интернет, където може да се намери информация за храната, за това какво ни дава и как ни влияе. + Как да балансираме между работа, семейство и личен живот в забързаното ежедневие!

 

Мисията:

– Да се подобри информираността за хранителната стойност на продуктите, които консумираме и тяхното физическо и емоционално влияние върху  нас.

– Да насърчаваме за по-осъзнат избор относно това какво ще сложим на масата за себе и децата си.

-Стимулиране към по-осъзнат и балансиран начин на живот.

 

От къде дойде името  Honey & Healthy?

Идеята за името дойде от любовта ми към природата и пчелите!

За мен Пчелите са символ на Земята, без тях нищо нямаше да е такова каквото го познаваме.

Баща ми е пчелар и от малка съм запозната с уникалното разнообразие от вкусове на меда и неговите ползи за човешкият организъм. От там дойде и „Honey„ от Honey & Healthy, a за „Healthy„ ви разказах по-горе. Всичкo което е публикувано в сайта е създадено с много любов и грижа или от нас или от пчелите. Тук вече казвам нас защото ако чрез Healthy, говоря само аз, в Honey вече се намесва и моят баща, който се грижи за тези уникални създания, които произвеждат  вкусен мед.

На нас не ни е все тая за природата, затова използваме натурални продукти в грижата за пчелите. A продуктите си пакетираме с рециклируеми и природосъобразни материали.

Имаме инициатива за спестяване на средства и инвестирането им в закупуване на растения и изграждане на пчелни градини в различни местности в България.

Може да научите повече за нея  Тук.

Тази година успяхме да насидим над 200 растения.

 

Искам да споделя с вас една изненада в рамките на следващата седмица всички продукти в сайта ще бъдат с 10% намаление и безплатна доставка при поръчка над 50 лв., така че ако искате да подкрепите нашата инициатива може да се възползвате от тази промоция.

 

Тук е момента да благодаря да всички за подкрепата и милите отзиви! Без вас нямаше да е същото!

Bee healthy, Bee yourself!

Поздрави,

Велислава

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *