Как да надхитрим малчуганите и да си улесним живота

Кой би отказал съвети и трикове, които могат да му улеснят живота? А какво остава за родителите! Майките и бащите най-добре знаят как и най-простата ситуация може да се превърне в истинско бедствие, когато са намесени мъници. Ето някои ценни съвети, които ще ви спестят доста главоболия. Ето как можете да надхитрите малчуганите:

1. Как да попречите на детето да влезе в стаята

Ако искате да ограничите достъпа на детето до стаята, можете да сложите плетено „калпаче” върху бравата, ако е с въртяща се глава. Детето няма да успее да завърти дръжката, защото ръката му ще се плъзга.

2. Как да предотвратите пързалянето с чорапи

Вземете пистолет за топло лепене и образувайте кръстчета по стъпалото. По този начин детето няма да се пързаля и ще може да тича на воля.

3. Как да намалите времето за телевизия

Съзтавете график и дайте възможност на детето да отбелязва отметнатата работа. Например:

Оправяне на леглото – 5 минути

Отсервиране на масата – 10 минути

Миене на чиниите – 15 минути

Разходка на кучето – 15 минути

Помощ за вечерята – 20 минути

Бърсане на прах – 10 минути

Поливане на цветята – 10 минути

Помощ за прането – 15 минути

Пазар – 20 минути

За да ограничите времето на детето пред телевизора, можете да създадете и таблица с дребни възнаграждения. Най-важното е дребосъците да се чувстват заети и значими.

4. Как да откажете детето от залъгалката

Ако се чудите какво да предприемете, за да отучите детето от залъгалката, пробвайте този метод – отрежете края, така че да не се създава вакуум и да не може да я използва.

5. Как да си предпазите ръката при пренасяне на бебешкия кош

Всички знаем, че дори татковците се изморяват да носят бебето в коша и по ръцете им остават неприятни червени следи. За да намалите болката и напрежението върху ръката си, можете да облечете средищната част на дръжката в мек предпазител от дунапрен или друг мек материал.

6. Как да охладите предпазните колани през лятото

Когато се излагат дълго време на слънце, предпазните колани на бебешкия кош се нагряват. Би било болезнено да ги докоснете, още повече за бебето. Затова можете периодично да ги напръсквате с вода.

7. Как да намалите звука от електронните играчки

Когато купуваме музикална играчка на детето си, не се замисляме колко дразнещ и влудяващ може да бъде силният повтарящ се звук от нея. Използвайте тиксо на микрофона на играчката. Ако детето бъде така добро да не го отлепва, бързо ще усетите разликата.

8. Как да накарате детето да си изпие лекарството

Всички знаем колко трудно може да бъде да дадеш лекарство на дете. Ако е в течна форма, можете да топите близалка в чашката с лекарството и по този начин бавно, но сигурно  детето ще го изпие цялото.

9. Как да се улесни полетът със самолет

Ако ви предстои да летите с малко дете и не знаете как да го забавлявате през това време, пътуването може да се превърне в истински кошмар не само за вас, но и за останалите пътници в самолета. Затова бъдете подготвени – напълнете цяла раница с любимите му занимания – книжки, пастели, пъзели и др.

10. Как да обезопасите гумените играчки

Гумените играчки за вана обикновено имат дупки, в които се събира вода и рано или късно мухлясват. За да предотвратите това, или купувайте играчки без дупки, или запушете дупките с пистолет за топло лепене.

11. Как да се справите с тоалетната с малко дете на път

Ако тръгнете на път и се окаже, че сте забравили да купите специално гърне с капак и не искате да водите детето си в обществена тоалетна, направете следното – подложете един памперс в обикновено гърне, така че после да можете да го изхвърлите без проблем.

12. Как да махнете трънче или треска

За да махнете треска, сложете отгоре сода за хляб и вода и поставете лейкопласт за няколко минути. Кожата и треската ще омекнат и изваждането й ще бъде много по-лесно.

13. Как да намалите болката

Децата не стоят на едно място и често се нараняват. За да се предотврати появата на синини, е важно да поставите веднага лед на засегнатото място. Ако детето не може да търпи толкова студено, увийте леда в платнена кърпа.

14. Как да предотвратите разправии на задната седалка

Ако имате повече от едно дете, пътуването с кола може да се окаже истинско предизвикателство заради постоянните разправии и боричкания на задната седалка. Един баща качи снимка в социалните мрежи на своето изобретение по този въпрос – паравани от картон между бебешките седалки. Изглежда върши чудесна работа.

15. Как да намалите риска от кражби

За да не ви откраднат нещата, използвайте следния трик – увийте ги в чист памперс. Замислете се само – колко хора биха се осмелили да задигнат нещо, което прилича на използван памперс? 

Адаптация: Цветелина Велчева

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *