КАК ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИ част 2

част 2 : Какво да НЕ правите ако искате да постигнете целите си

1. Не се отказвайте от мечтите си!

Много често най-големите ни  желания се  давят в нас – те може да са фантазии, които крием от света. Не се отказвайте от тези мечти. Открийте ги пред себе си. Формулирайте ги. Запишете ги на лист.

2. Това, върху което се концентрирате, расте.

Ако се фокусирате само върху проблеми, болката се увеличава, както и емоциите. Накрая тези бариери стават непокорим гигант. Но, ако се концентрирате върху цел, умът ви се сдобива с криле, с които да прелети над обстоятелствата и да я постигне.

Преди години имало едно момиченце на име Уилма Рудолф, родено в бедно семейство от африкански произход в Тенеси. На 4 годинки тя заболяла от детски паралич, който обездвижил левия й крак. Трябвало да носи стоманена шина, за да може да ходи. Майка й била набожна жена и й казвала „Уилма, ако имаш вяра, упорство и несломим дух, нищо няма да бъде невъзможно за теб“. Когато станала на 9 Уилма решила, че има мечта – да стане най-бързата спринтьорка в света. На 11 направила нещо, което изумило докторите – махнала шината си и започнала да ходи без нея. После почнала да бяга с ритмични крачки, което от медицинска гледна точка било чудо. Включила се в състезание на университета на Тенеси и после се класирала за участие в Олимпийските игри в Рим 1960 г. Там участвала в надбягването на 100 метра и след като спечелила първото състезание била надмината на второто от германската световна шампионка по онова време Йета Хини. Накрая спечелила третата обиколка и се сдобила с първия си златен медал. На спринта от 200 метра отново предизвикала Хини и я надминала. Спечелила още един златен медал. После имало и трети, с който била обявена за най-бързата спринтьорка на планетата.

Смисълът от разказа на цялата тази история е да покаже, че ако се бе обезверила като дете и бе се концентрирала върху произхода и болестта си, Уилма не би постигнала тази толкова висока цел.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *