КЛЕЕВАТА ТИНКТУРА и нейните ползи за здравето

, ,

Клеевата тинктура се води спиртен извлек на чудотворния прополис.

Прополисът е смес от восък, смола и пчелен прашец. 

Помага много за повишаване на имунитета.

Съдържа витамини, етерични масла, микроелементи и белтъчини.

Преди да я използвате разклатете шишенцето за да се вдигне утайката от дъното. Понякога парчета от твърдата субстанция може да запушат тесния отвор на шишенцето.

В такъв случай просто отпушете с игла или някакъв тънък остър предмет.

На пазара в България може да се намерят много разновидности, някои от тях са :


КАК ДА ГО КОНСУМИРАМЕ ПРИ ГРИП

При деца се препоръчва по една капка за всяка годинка. Например за 4 годишно дете, дозата е 4 капки на ден, разтворени в малко сок, мляко, вода или чай. При вече настъпил дихателен проблем, дозата се увеличава два-три пъти. При възрастни могат да се прилагат  30-40 капки от клеевата тинктура на ден. За големите хора спиртният извлек също може да се разреди с малко вода или мляко. Сместа се приема 1-2 часа преди ядене. Ако вече сте покосени от грипа, дозата трябва да се увеличи двойно, за да може да има ефект. Това ще рече – около 60-70 капки дневно.

ПРИ ПРОБЛЕМИ С НОСОГЛЪТКАТА И ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО. 

Когато се сложат няколко капки от клеевата тинктура в запарка от лайка, тя може да се използва и за гаргара. Прополисът има и силни противомикробни свойства – помага при инфекция с хеликобактер пилори. Това е бактерията, която уврежда стомашната лигавица и е главният виновник за появата на гастрит и язва. Тези състояния се лекуват предимно с антибиотици, но е доказано, че клеевата тинктура също е много полезна.

ЗА ПО БЪРЗО ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА РАНИ

Прополисът има силно стимулиращо действие и върху възстановяването на клетките и поради това свое свойство той се прилага за ускоряване на процеса на заздравяването на рани.

ПРИ КОЖНИ ПРОБЛЕМИ 

като акне или гъбички, например засегнатите участъци се намазват с памук, напоен  в клеева тинктура. Нужно е „компресът” да се остави да действа  няколко минути без измиване, за да може ценните  съставки да проникнат в кожата.

Асирийците са лекували с него рани и тумори, гърците – абсцеси. Египтянте го използват за мумифициране на телата на фараоните си.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *