Когато те отгледа силна майка.

 

Когато си отгледана от силна майка, не са ти нужни други хора, за да намериш щастие. Осъзнаваш, че всяко момиче може да е независимо и да процъфтява. Разбираш, че любовния ти статус няма нищо общо с това колко щастлива, задоволена или успешна си ти.

Когато си отгледана от силна майка, научаваш как да пазиш и да се радваш на собствената си свобода. Свикваш да не разчиташ на ничия помощ и подкрепа. Научаваш се как да казваш каквото мислиш и да се защитаваш във всяка ситуация.

Когато си отгледана от силна майка, се научаваш да се уважаваш. Да бъдеш добра, състрадателна и търпелива със себе си. Научаваш се как да се обичаш и да се цениш.

Когато имаш силна майка, не позволяваш на никой да те обижда или подценява. Не позволяваш на никой да променя начина, по който виждаш себе си и да определя стойността ти.

Когато си отгледана от силна майка, знаеш какво значи чиста, искрена, безусловна любов. Разбираш какво е да обичаш някой истински без да очакваш нещо в замяна. Научаваш се как да се държиш с хората, които обичаш.

Научаваш се какво е да подкрепяш и да помагаш на някого безкористно. Разбираш кои хора можеш да допуснеш до сърцето си и кои нямат място в живота ти.

Когато имаш силна майка научаваш, че щом обичаш някого истински, няма да се поколебаеш да жертваш собственото си щастие, нужди и желания, за него.

Разбираш, че плачът не е знак на слабост. Осъзнаваш, че дори най-силната жена може да се почувства сякаш света се разпада пред очите ѝ, и въпреки това винаги ще помага и ще е до тези, които обича.

Когато си отгледана от силна жена, вярваш в себе си. Вярваш в способностите, уменията и силата си. Научаваш се, че колкото и пъти да те събори животът, винаги можеш да намериш силата да се изправиш, да се отърсиш от болката, и да продължиш напред.

Никога не се отказваш от целите, мечтите и хората, които обичаш. Не се отказваш от себе си.

Когато имаш силна майка, знаеш как трябва да се държат с теб, защото знаеш стойността си. Знаеш, че цената ти зависи от това коя си, как се държиш с другите и какво носиш в сърцето си, а не какво другите мислят и казват за теб. Знаеш, че никой не може да определя стойността ти или да ти я отнема.

Когато имаш силна майка, никога не се чувстваш самотна. Ще има някой, който винаги ще е до теб, когато живота стане труден. Някой, който винаги ще е с теб и в хубавите и в лошите моменти. Който ще вярва в теб и ще те окуражава да следваш мечтите си.

Когато си отгледана от силна майка, имаш най-добър приятел завинаги. Имаш най-голямата помощ и подкрепа. Някой, при който винаги можеш да изтичаш, ако нещо те притеснява. Тя винаги ще те изслуша и ще се опита да ти помогне.

Когато имаш силна майка, ще имаш някой, който винаги ще е до теб, когато се нуждаеш от нея, защото тя те обича безусловно.

Ако имаш силна майка, значи имаш ангел пазител, който винаги ще те пази от злините в този свят. Някой, който ще те обича завинаги.

Когато си отгледана от силна майка, имаш модел за подражание. Можеш да преминеш и да преживееш всяка трудност, проблем или болка, която живота ти стовари, защото имаш някой, който те е направил такава каквато си сега – силна, смела, издържлива, умна и красива.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *