Лъжите, които мама казва (и истините, които се крият зад тях)

1. Дай да цункам и ще ти мине! (Най-вероятно няма да ти мине, но топлината на майчината целувка помага.)

2. Броя до 3 и ще видиш… Еднооо, двееее, три! (Общо взето се надявам да не се стига до три, защото след три нямам идея какво да правя.)

3. Ако не заспиш, ще те вземе Торбалан. (Или друг популярен герой за сплашване, когото всъщност без колебание всяка мама би цапардосала, ако се опита да й пипне детето.)

4. Добре, ти си остани тука тогава, аз си тръгвам. Чао! (Казала майката и тръгнала с решителни стъпки и буца в гърлото към ъгъла. Ако изобщо посмее да завие, със сигурност ще наднича на всяка половин секунда или направо ще хукне обратно, да си вземе детето.)

5. Не, това не може да го ядеш. Защото не е вкусно. (Всъщност е страшно вкусно, но просто не е полезно. Искам възможно най-дълго да те спася от вредните захари и калории.)

6. Не, това не може да се пие от деца – не е вкусно. (Не е вкусно ли? Ароматното вино на мама вечер или чашата кафе сутрин – как ли пък не, просто си още малко, мило мое.)

7. Хайде, дай ръка, ще отидем на много по-интересно място. (Всъщност ще те заведа в градинката, в която ходим всеки ден, но просто трябва да пресечем улицата. Веднага!)

8. Хайде, заспивай, Сънчо ще дойде всеки момент. (Пожелавам ти най-щастливи сънища, дете! Моля те заспивай, защото мама е мнооооого уморена!)

9. Трябва да мием зъбките, защото Чук и Пук ще дойдат с чукчетата да си построят къщичка. (Зъбите се мият по три пъти на ден. Точка.)

10. Ти си най-доброто дете на света! Щастлива съм, че съм твоя майка! (Не, това не е лъжа, точно така си е!)

Цветелина Велчева

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *