Много хубаво е на още по-хубаво!

,

Позната ти е тази нашенска поговорка, нали? Само че в малко по-различен вариант. Много хубаво не е на хубаво. Тя вероятно е толкова дълбоко заложена някъде там в теб, че дори не осъзнаваш, че си подвластен на тази мисъл. Но тя се таи в теб. Тихичко си работи. Влияе ти. И сам се улавяш, че когато в живота ти се заредят прекрасни събития и случки, като че ли сам започваш да се свиваш и притесняваш и да очакваш да те сполети нещо не толкова хубаво. Защото, мислиш си, трябва да има баланс.

И когато започнеш да очакваш и да очакваш не толкова хубавото, ти всъщност започваш да го провокираш да се прояви в живота ти. И колкото повече го очакваш, ти все по-силно го привличаш в живота ти. Не след дълго, разбира се, то идва. А ти се пласкаш по челото и си казваш: – Ето, знаех си! Усещах го!

Всички ние имаме вече изградена система от вярвания и убеждения, които ограничават естествения ни стремеж да се разширяваме. Пречат на хубавите неща да се случват в живота ни. Тези дълбоки наши вътрешни убеждения ни влияят по невидим, но много силен начин. Възприели сме ги без да им се съпротивляваме. Приели сме ги от авторитетите в живота си, без дори да ги подлагаме на съмнение.

И ДА! Наистина във Вселената има баланс, но не в тази посока. Онова, в което вярваш е онова, което привличаш в живота си. Това в което си абсолютно убеден ще бъде потвърдено и подкрепено от Вселената.

Нека допуснем ново убеждение. Много хубаво е на още по-хубаво. И нека го подложим на съмнение, за да можем да го валидизираме в съзнанието си през законите на Вселената.

Това, което е вътре, това е и вън!

Замислял ли си се, че когато се занимаваш с неща, които те очароват, приятно чувство на положителна енергия се разлива в тялото ти. Всеки път когато черпиш вдъхновение от своите собствени постижения или постиженията на някой друг ти започваш да се чувстваш превъзходно. Когато се наслаждаваш на красив пейзаш или възхитително творение цялата ти същност започва да вибрира във висока честота и ти се чувстваш прекрасно. А начина по който се чувстваш е онзи вибрационен фундамент, който привлича към теб още от същото. И колкото по-добре се чувстваш, толкова по-добри неща ще манифестираш в живота си. И колкото по-добре се чувстваш, толкова повече неща, които да те карат да се чувстваш добре са на път към теб.

Разбира се, валидно е и обратното. Но няма да се спирам на него. Ти си го проверявал безброй пъти в живота си.

Image title

Ако искаш да почувстваш осезателно всичко това, позволи си сега лекичко да притихнеш. Дори затвори очи. Извикай в съзнанието си една приятна мисъл. Избери нещо, което ти носи истинска наслада. Припомни си някое приятно преживяване. Или извикай мисълта за много скъп и любим човек. Или помисли за нещо, което искаш да изпиташ. Опитай се да задържиш тази мисъл. Тя ще поиска бързо да отлети. Но ти без усилие, нежно я задръж. Ще усетиш прилива на приятна топла енергия, който ще се разлее в теб. Дори спонтанно ще се усмихнеш. Ще усетиш как цялото ти същество се къпе в тази рзкошна вибрация. И ще усетиш как колкото по-добре се чувстваш, толкова по-добре ще се чувстваш. И това никак не е плод на случайност. Защото, колкото по-хубаво Е, толкова по-хубаво ИДВА. Защото много хубаво е на още по-хубаво.

Заслужава си да замениш онова старо убеждение, което често те подхлъзва. Не го оставяй в твоята система от убеждения.

Животът е прекрасен, защото много хубаво е на още по-хубаво!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *