ОРЕХИ

Ядката на ореха съдържа в себе си здрави етерични масла, антиоксиданти, витамини и минерали, фибри и протеини – истинска супер храна за нашия организъм!

Орехът подобрява паметта и фунцкионирането на мозъка ни, благодарение на богатотот съдържание на мастни киселини омега 3, омега 6, както и на фолиева киселина, мелатонин, витамин Е и антиоксиданти.
Недостигът на омега 3 е една от основните причини за депресии. Редовната консумация на орехи увеличава нивата на мастните кисели в кръвта, откъде подобрява емоционалното ни състояние. Повишените нива на орехово масло в кръвта са много добра превенция в борбата със стреса и начина, по който организмът ни реагира на него.

Мелатонинът, наличен в ядката, е отговорен за подобряване качеството на съня.

Съдържащите се фибри, белтъчини и мазнини помагат за добро храносмилане, поддържа чувството за ситост за по-дълго време, а витамините от групата на В в ореха са отличен тласък на енергия за организма ми. Тези свойства на ядката са безценни при хранителни режими за редуциране на теглото и диети.

Орехът е една от най-полезните за сърцето ядка, подхранваща неговата функция и предитвратяваща сърдечно-съдови заболявания.

Високото съдържание на антиоксиданти превръщат този природен продукт във враг на ракови заболявания, главно при рак на панкреаса и рак на гърдата, а редовната му консумация намалява растежа на туморните образувания с 50 на 100.

Антиоксидантите в комбинация с витамин Е действат подмладяващо на кожата. Честата консумация на орехи подобрява фоликула на косъма, прави косата здрава и бляскава, предотвратява косопад и заздравява скалпа. Благоприятно е въздействието и върху ноктите.

Употребата на орехово масло е подходящо при суха кожа на лицето, раздразнен скалп и проблеми с пърхота. Както и в комбинация с други продукти при направата на домашни маски на лице и коса.

За здрава костна система е добре да се консумират по 4 ореха на ден, което ще доведе до редица подобрявания в цялостното ви състояние.

Бременните жени, както и кърмещите майки, трябва да обърнат сериозно внимание на ореха, включвайки го в ежедневния си хранителен режим. Ядката снабдява двата организма, на майката и бебето, с всички полезни вещества, които съдържа. Освен това е изключително полезен за функционирането на щитовидната жлеза, а при бременност – помага да се намали риска от бъдещи хранителни алергии на бебето.

Редовната консумация подобрява репродуктивността при мъжете.

Орехът контролира процеса на стареене и поддържа здрава имунната ни система.

Консумирайте сурови орехи, заедно с люспата, защото в нея се съдържат 90% от наличните антиоксиданти.

Тук може да поръчате „Bee My Honey“ комбинация от Орех и Мед Липа.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *