Отслабване by Милен Дадалев

,

Искате да отслабнете?!

Трябва Ви правилна стратегия. Опростени нещата изглеждат така: намалявате храната, увеличавате движението и…сваляте малко или спирате или отлсабвате, но…не това е видът , който сте очаквали. За да се получат нещата са нужни доста по задълбочени знания, все пак е важно и каква е Вашата цел. Повечето хора искат да намалят процента телесни мазнини и да се постегнат. Да, има голяма логика в това да се регулира калорийният прием и разход за да се получи отрицателен калориен баланс, все пак е важно обаче ида се запази здравето на човек и не на последно място да изглеждаме по-добре. Много е важно да се спази определено съотношение между макронутриентите. Белтъчният прием се определя в зависимост от това до каква степен човек желае да оформи мускулатура, а въглехидратния зависи от това колко килограма тежи човек и колко е натоварено ежедневието му от към физическа и умствена дейност. Пприемът на мазнини също е много важен, те не се спират, а просто се променя техният произход и се дозират според теглото.

Когато тялото ни е в калориен дефицит в него се случват много и все сложни процеси. За вас не е необходимо да ги познавате детайлно колкото мен, но е важно да знаете, че за да се случват нещата трябва да се контролира един добър метаболизъм и съответно едно добро обезпечаване на тялото Ви с необходимите му вещества за да функционира то в правилната посока. Най вече всичко да се случва в една здравословна среда, здравето е преди всичко храненето определя всичко това в най-голяма степен нужни са няколко равни по обем и калории хранения, разпределени в точни по възможност часове. Във всяко едно хранане трябва да има определено съотношение между макронутриентите. Друг важен момент е приемът на вода да на вода не говорим за течности, а за чиста питейна вода. Този прием се изчислява според теглото ни. На пазара на добавки за спортисти има много и ефективни продукти, които помагат да се получат много по бързи и сериозни резултати, но те бива да бъдат избрани от специалист. Не правете “приятелско“ проучване, насочете се към специалист. Има термогенни продукти със изключително силни вещества, били те и природни билки, не са за всеки. Да уточним и няколко неща създадени като митове сред хората: от витамините не се пълнее, те просто започват да попълват липсите на тялото ни от определени елементи и то започва да функционира на по-високо ниво, забързва се метаболизмът и от там се получава по често и силно чувство на глад…е кой как ще се пребори с този момент си е негово решение, но отново съветвам да се обърнете към специалист. Хранителен режим и спорт биха помогнали много, друга заблуда е, че с кардио се отслабва повече и всички се насочват към пътеките и другите уреди в кардио зоната. Грешка! Силовата тренировка гори значително повече калории, оформя много по-многостранно тялото и разтоварва психически. Кардиото също има своето място. Нещата са комплексни, дамски и мъжки уреди…поредната заблуда.

Дори смея да твърдя, че силовата тренировка е много по ефективна за дамите отколкото каквито и да са други спортове и занимания. Мили дами хващайте железата и ще останете учудени колко бързо ще получите смайващо добри резултати.

Отслабването и постигането на хубаво и здраво тяло не е никак трудно или дълго като процес, ако е под контрол на добър треньор. За вас е нужно само да се мотивирате и да отделите време. Бъдете умни и не правете нищо на своя глава. Доверете се на авторитет в областта. Ако имате здравословен проблем е добре да уведомите треньорът си. Ако приемате лекарства, също. Всичко е важно: алергии, контузии, провежда ли се лечение в момента и т.н. За храните много важно когато се прави диетата, специалистът който Ви я пише да Ви уточни как иска да се приготвя храната и от какви източници е. Попитайте дори за фирми и произход на производство. Ние специалистите знаем и това, когато ви бъде изготвен хранителен план той трябва да е съпътстван от мониторинг, наблюдение през целият период. Хранете се като сдъвквате добре храната, много често подуването на стомаха ни се дължи именно на това. Дъвчете храната до финно смилане и тогава гълтайте.Използвайте продукти за Вашата храна, които са минимално обработени, не се хранете с полуфабрикати.

Консервираните храни също е добре да се избягват, по възможност консумирайте прясна храна. Спортувайте по-често, това значи между три и пет тренировки седмично. Когато напреднете може да се тренира и по-често, дори и двуразово. Приготвяйте си храната предварително и я дозирайте в кутии, като я носите с Вас. Не оставяйте нищо на случайноста, ще Ви дам и малко стимул. В моята практика има много случаи на отслабване, сваляли сме с мои клиенти до 80 кг за една календарна година и то без никакви добавки, само тренировки и хранене. Ннай-честата цифра е 10-30 кг. за период от 3-6 месеца.

Спират се лекарства за високо кръвно налягане, здравословните ползи от правилното хранене са неизброими. Искам да подчертая, че с моите хранителни режими не се гладува, даже напротив. В началото, когато метаболизмът е по бавен дори има постоянно чувство на ситост и ще Ви е трудно да си изяждате зададената ви храна за деня. Тренировките съпровождащи режима, които всъщност не са задължителни…да точно така може да се отслабне и само с правилен хранителен план, но тренировките не са никак трудни и са съобразени с всеки един, с негоевите особенности, ежедневие и натура. В заключение ще кажа само, че е много важно да се храните правилно, защото от това зависи не само външният ви вид ,а и Вашето здраве!

За повече информация или лична програма, заповядайте във ФИТНЕС КУЛТ – ВАРНА.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *