ПОДАРЯВАТ СЕ 100 000 МЕДОНОСНИ ДРЪВЧЕТА, В ПОДКРЕПА НА ПЧЕЛИТЕ

Чудесни новини за всички пчелари и всички пчели!

Гората.бг подарява 100 000 медоносни дръвчета на пчелари от цяла България, тази есен.

Знаем, че пчелите са важни, че без тях животът не би съществувал. Знаем колко е трудно на пчеларите в България. Знаем, че често пъти се сече незаконно, поголовно, болезнено. И решихме да действаме: ПОДАРЯВАМЕ 100 000 МЕДОНОСНИ ДЪРВЕТА, които тази есем 2019 г. ще бъдат засадени в цялата страна, за да помогнем на пчелите. Да помогнем на нас хората.

Гората.бг е една чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените до момента дървета са над 630 000, а целта е до края на 2020 г. те да бъдат поне 1 милион. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците.

 

Тази есен, наред с масовите доброволчески засаждания на дръвчета из страната, както и даряването на 90 000 образователни комплекта за отглеждане на дърво на деца, искаме целенасочено да помогнем и за спасяването на пчелната популация у нас. Затова и решихме да подарим на българските пчелари 100 000 фиданки за медоносни дръвчета.

 

Какви и колко са дръвчетата:

Предвидили сме да подарим 100 000 медоносни дръвчета. От видовете – явор, липа, ясен, офика, конски кестен, акация (само за подходящи места), хибискус, бял бор и смърч за прашец и смола, като при възможност ще осигурим и други подходящи местни видове.

 

Как да заявите:

Попълнете формата по-долу, след като се запознаете с условията на кампанията.

 

Срок за зявяване:

За есенната ни кампания, приемаме заявки до 25.11.2019 г.

 

Колко можете да зявите:

Колкото можете да се ангажирате да засадите качествено. Поради логистични причини, молим да заявявате поне 100 бр., ако са много за Вас обединете се с други пчелари или поръчайте през сдружения, съюзи и т.н. В случай, че общото количество не достигне, приоритет имат заявките постъпили по-рано във времето.

 

Кога и как ще получите дръвчетата:

Планираме да ги изпратим между 15.11 до 05.12.19 г. Организираме безплатен за всички пчелари транспорт, с куриер (затова е важно да дадете коректни адреси), в случай, че не успеем да договорим безплатен транспорт, ще се свържем с Вас, за да измислим най-доброто решение. В случай, че времето се влоши, преди изпращане, ще помогнем за съхранение на предоставените фиданки или ще ги съхраняваме ние и доставим през март-април следващата година.

 

Произход на фиданките:

Кампанията се организира с фиданки закупени от държавни и частни разсадници. Всички фиданки са с доказан произход, сертифицирани, здрави и законни за засаждане в България, при определените в нормативната база в страната условия.

 

Отговорност на получателите:

Отговорността за законосъборазното засаждане и добрата грижа е на получателите. Задължително е запознаване и приемане на общите условия, както и подписване на декларация за тях при получаване.

 

За допълнителна информация:

Оставаме на разположение за всичко, с което можем да сме полезни. За допълнителна информация пишете на: pcheli@gorata.bg или във Facebook страницата на иницитивата.

 

Скоро пчелите бяха обявени за най-важните живи същества на планетата. Вярваме в това и смятаме, че е дълг на цялото човечество да им помогне. Благодарим дълбоко на пчеларите и се радваме, че можем да ги подкрепим в тяхното добро дело, да се грижат за пчелини и пчелни семейства. Не сте сами, много хора сме с Вас и до Вас!

Може да кандидатствате на :

http://gorata.bg/pcheli

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *