Райска ябълка

Една райска ябълка сутрин, ще ви зареди за целия ден. Този плод е чудесен начин за предотвратяване на рак, камъни в бъбреците и белодробни заболявания.

1. Райската ябълка има диуретичен ефект.

Тонизира идеално, подмладява тялото, помага при нарушения на нервната система и дори забавя процеса на стареене. Плодовете й увеличават апетита и повишават настроението.

2. За хората с проблеми със зрението, също е много полезна.

Райската ябълка е отличен антиоксидант. Този плод има висока хранителна стойност поради високото съдържание на глюкоза и захароза, богата е на витамин С, А, желязо, калций, мед, манган, калий, лимонена и ябълчна киселина.

Райската ябълка е пред ябълките по съдържанието на следните полезни елементи: натрий, калий, магнезий, калций, желязо.

Затова е толкова полезна за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза.

3. Помага при заболявания на стомашно-чревния тракт.

За да се справите с диарията, трябва да нарежете шест плода на парчета и да налеете три чаши гореща вода. Запарете ги за тридесет минути. Пийте със стайна температура по една чаша през два до четири часа.

4. Райската ябълка запазва всички полезни вещества и при минус 20 градуса.

5. Райските ябълки са богати на бета каротин. 

Райската ябълка е есенен коктейл от вкусове, екзотика и полезни съставки в зашеметяващи дози като витамините – C, B1, B2, P, PP, витамин F и глутаминова киселина. Високо е също така и съдържанието на захари – около 13% до 19% фруктоза и глюкоза, багрила и пектинови вещества. Пектинът отговаря за поддържането на храносмилателната система в добра форма.

– Райската ябълка е коктейл от витамини, пектин и минерали.

– Райската ябълка помага при заболявания на щитовидната жлеза.

– Райската ябълка е отличен антиоксидант.

6. Райските ябълки свалят кръвното, помагат при анемия и грип, гонят меланхолията.

Когато не е добре узряла има стипцив вкус и съдържа голямо количество танин. За да се отървете от този вкус, можете да поставите ябълките във фризера. След размразяване на плодовете ще престане да се усеща.
Поради високото съдържание на захар, фруктоза и глюкоза в плодовете, хора страдащи от диабет, трвбва да са внимателни при консумацията им.

Наслаждаватей се на този уникален плод по-често. Ще се радваме ако споделиш с нас с коментарите по-долу какво е мнението ти за него.. 🙂

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *