Свещи от пчелен восък

Пчелният восък е единствения напълно безвреден и напълно природосъобразен продукт за целите на свещолеенето.

Петролните восъци като парафин и стеарин отделят вредни вещества във въздуха, което определено обезмисля горенето на подобни свещи в затворено помещение. „ЕКО“ свещите от соя и палмов восък пък изискват земеделска площ за отглеждането и. Най-често тя идва от топлите страни, където подобна земеделска площ се осигурява с постоянно изсичане на джунгли. Отделно, че производството им изисква труд, механизация и съответно изгаряне на горива, което обезсмисля твърдението, че тези свещи са „ЕКО“ всъщност.

Пчелният восък е продукт от симбиоза между пчеларя и пчелите.

Пчелите са безкрайно полезни за опрашването на дива цъфтяща растителност и агро култури, даряват ни с безкрайно ценни пчелни продукти, в това число и пчелния восък. Добивът на восъка не е за сметка на унищожаване на каквото и да било, няма никакви компромиси, които се правят заради производството му.

Изгарянето на пчелния восък не е напразно и е ценен продукт дори в това му качество.

При изгаряне, свеща от пчелен восък изгаря прахта във въздуха, също изпаренията от свеща полепват по летящите във въздуха прашинки от всякакво естество и падат на земята.

Восъчна свещ, освен че подобрява качеството на въздуха в стаята, има ароматерапевтичен ефект, създава неподражаем уют, както и временен релаксиращ ефект върху организма.

Използването на свещи от пчелен восък намалява използването на свещи от нефтени восъци и соя, което от своя страна намалява вредите, които причиняват употребата и производството им.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *