Сергей Лазарев: Справяне с трудностите

,

Ако запазвате любовта като главна цел, ако Ви олеква на душата, ако се появява усещането за радост и светлина, ако ви се иска да ощастливите всички хора наоколо, ако в моментите на болка и унижение все пак запазвате любовта – значи сте на прав път. Ако започнете да усещате Божествената воля във всичко, което се случва – значи сте на прав път. Ако престанете да се страхувате от бъдещето и болезнено да съжалявате за миналото – значи сте на прав път. Ако се започнали да прощавате по-лесно, да се договаряте по-лесно, ако у вас се появява желание да помагате на другите, без при това да се унижавате себе си – това е добър знак.

Усещането за щастие без видими причини е знак, че в душата ви се е появила свободна енергия. А енергията идва от любовта. Усещането, че светът отвътре е прекрасен, че всичко е единно, разумно и взаимосвързано – също е добър знак. Чувството на вътрешна свобода, усещането, че летиш над радостите и неприятностите – е признак, че в душата се е появила любов. Между другото, умението да се отнасяте с хумор към случващото се и към себе си – също е признак на висока енергия.

Защо апостолите са призовавали: „Винаги се радвайте!“ Защото радостта, смехът, пеенето, творчеството – са признаци на свободна, излишна енергия в душата. Това означава, че в душата има много любов.

Когато любовта присъства постоянно в душата, тогава основната съставна част на щастието не е получаването, а отдаването. Такова понятие като мързел просто изчезва. Работата, трудът, творчеството доставят огромно удоволствие.

Животът ни е театър. През живота си участваме в множество разнообразни постановки. В края на всяка постановка трябва да усещаме катарзис. Любовта трябва да пробие навън, показвайки, че всичко е единно, че отвътре светът винаги е прекрасен и всичко случващо се е възможност да почувстваш любов.

Много хора допускат сериозна грешка, като смятат, че основният показател за вътрешните им промени е избавлението от болестите и подобряването на съдбата. Основният показател за промените това са нашите чувства. Ако в душата ви постоянно присъстват любов и светлина, ако са изчезнали страховете, обидите, унинието, ако сте се научили да виждате Божествената воля – ето това е основният показател за Вашите промени. А всичко останало рано или късно ще се нареди.

Надникнете в душата си, попитайте себе си:

„Мога ли да обичам? Дали мога да обичам несъвършения?

Дали съм се научила да възпитавам другите? Дали се променям всеки ден към по-добро? Нараства ли моето единство с Бог?“

Ако отговорите са положителни, значи сте направили правилния избор.

 

Откъс от книгата на Сергей Лазарев „Опит в оцеляването“ 6 част.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *