Спри да спасяваш връзката си с другите. Спаси връзката си със себе си!

,

Спри да спасяваш връзката си с другите. Спаси връзката си със себе си! от Милена Голева

Ако искаш да подобриш взаимоотношенията си с другите, просто надникни в себе си

Да! Там е ключа! Не го търси в партньора, децата, родителите, приятелите. Ако искаш да подобриш връзката си с другите, ще трябва да насочиш погледа си към самия теб. 

Всички видове взаимоотношения, които имаш в живота си, (независимо дали те те удовлетворяват или не) са проекция на връзката ти със самия теб. Вероятно и ти изпитваш трудност да поддържаш качествени връзки с другите. И вероятно в някой аспекти се справяш брилянтно, в други взаимоотношения “удряш на камък” колкото и да се стараеш, колкото и да внимаваш. Питаш се: 

– Защо не ми се получава? Какъв ми е проблема?  

Ще ти кажа! Проблема се прожектира от теб. Той е следствие на вътрешни битки и борби, които водиш във вътрешния си космос. На някакво много дълбоко ниво, осъзнаваш, че другия човек не ти е виновен. Но продължавайки да се стараеш, ти като че ли влошаваш ситуацията. 

Всеки човек, който идва в живота ти е твой Учител. Особено тези, които те нараняват. Знам, че това не ти харесва. Знам, че ти е много по-лесно да насочиш вината към нещо друго, извън теб. Знам, че е много по-удобно да обвиниш за неуспеха човек, ситуация, обстоятелство, развитието на нещата, своята карма дори. Може би дори ще се издразниш и на мен. НО! Някъде от едно съкровено твое пространство, гласът на интуицията ти се съгласява с мен. ❤️ 

Хайде сега да вземеш отговорността в своите ръце. В първия момент това звучи леко стряскащо. Как така всичко е вътре в мен? Нима за всички взаимоотношения, които така ме нараняват, разстройват и уязвяват съм отговорен САМИЯ АЗ! 

ДААА! Това е добро начало. Не е лесно да го приемеш. Но, повярвай ми е много здравословно. Съвсем скоро ще откриеш с огромно удоволствие, че след като всичко е в твоите ръце си готов да продължиш напред, воден от увереността в собствените си сили. След като си способен да привлечеш в живота си отровни взаимоотношение, значи пак ТИ можеш да ПРИВЛЕЧЕШ  в живота си КРАСИВИ И ХАРМОНИЧНИ взаимоотношения.

НЕ Е ЛИ ТОВА ОСВОБОЖДАВАЩО?

Хайде сега да погледнем, човека или ситуацията, която толкова много те измъчва. Погледни я от различен ъгъл. Тя не е случайно в живота ти. Тя е дошла, за да те научи на нещо, което за теб е много ценно. Помисли! Може би трябва да се научиш на търпение. Или пък да отстояваш собствената си позиция. Или да се научиш да погледжаш от гледната точка на другия човек. Ти ми кажи! Помисли! С какво си привлякъл това в живота си? Ако другите се отнасят зле с теб, може би ти самия се отнасяш зле със себе си. Ако не те зачитат, може би това е, отношението ти към теб самия. Ако не те обичат или ценят по начина, по-който би искал, вероятно сам себе си не обичаш и цениш. После се обърни навътре в теб. И потърси там. Каква битка водиш там вътре? Какво е онова в теб, което отричаш, отхвърляш, критикуваш, дори мразиш.

Би ли могъл да се помириш със себе си. Да се приемеш такъв какъвто си. Разбира се, че имаш тъмна страна. Разбира се, че понякога реагираш, мислиш, действаш и чувстваш неща, които яростно критикуваш. Но помни! Тъмнината не е нещо лошо или негативно. Тя е нещо необходимо и полезно. И кой казва кое е правилно и кое не? Как би могъл да познаеш светлината, ако я нямаше тъмнината? 

Ще ти кажа нещо важно! Запомни го добре! Ти винаги ще бъдеш съвършен и несъвършен едновременно.

ТИ СИ СЪВЪРШЕН ЗАЩОТО ДНЕС СИ ПО-ДОБРА СВОЯ ВЕРСИЯ ОТ ВЧЕРА.

Помисли си какъв беше преди 1 година. А преди 5? 10? Със сигурност си по-еволюирала своя версия.

И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕШ НЕСЪВЪРШЕН В СРАВНЕНИЕ С УТРЕ!

Да еволюцията е естествен процес за всички. Дори когато грешим, ние научавайки се от грешките си правим стъпка нагоре. 

Струва си да се “поровиш”. Защото персонажите ще се променят, но ситуациите ще остават същите. Струва си да се замислиш, защото едно е сигурно, ще прекараш всяка секунда от живота си в своята компания. А взаимоотношенията между ТЕБ и ТЕБ са проекция на взаимоотношенията между ТЕБ и ДРУГИТЕ.

Така че не съди другите твърде строго. Не съди и себе си твърде строго. Ситуацията, в която се намираш сега  е твой учител. Потърси вътре в теб. Помири се със себе си. Почувствай колко дълъг път си изминал. Колко добри неща си направил. Изпълни се с топла обич. Спри да се самосъжаляваш. Поеми отговорността. И знай, че ключа към всяко решение се намира в твоите ръце.

Затвори очи! Вдишай дълбоко! Отпусни се! 

Всичко е наред!

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ТИ СИ ПРЕКРАСЕН!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *