Тибетска диета за пречистване на кръвта

,

Здравословна и полезна диета от Тибет може да ви помогне да почистите токсините от кръвта си, като по този начин намалите риска от удар и инфаркт.

При тази диета в продължение на 25 дни всеки ден трябва да се пие специално приготвена напитка. Напитката се пие винаги сутрин и винаги на гладно. От напитката трябва да се пият по 1-2 чаши.

Напитката се приготвя от 300 грама лук и 1 килограм лимони. Двете съставки се нарязват ситно се слагат в 1.5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да се освободят всички полезни свойства от лука и лимоните.

Проучвания са доказали, че лукът и лимонът, които са част от тази диета, действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека. Отварата може значително да намали и риска от инфаркт и инсулт.

ЛИМОНИТЕ

Лимоните са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар. Пектинът в цитрусите от друга страна потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема.

Голям помощник при храносмилането е и витамин С, който е в обилни количества в лимоните.

ЛУКЪТ

Допълнително лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещустрес, камъни в бъбреците и помага за здрави венци.

В лука са открити серни съединения, които се усвояват лесно от организма. Чрез кръвния поток те попадат в главния мозък и оказват позитивно действие върху редица важни зони. Освен това лукът може да активизира и подмладява клетките.

Ако искате да повторите тази диета, трябва да изчакате най-малко 10 дни преди да започнете да консумирате отново от отварата.

В периода на тази прочистваща диета е задължително да се спазват всички други правила на здравословното хранене. Това означава, че трябва да ограничите животинските мазнини и алкохола.

*Диетата може да пречисти само клинично здрави хора, т. е. ако имате някакви здравословни проблеми и прилагате тази диета, можете само да навредите на здравословното си състояние.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *