Хигиена на общуването

Колкото повече вървим по своя път, толкова повече разбираме, че пътят на всеки един от нас е уникален по своята същност.  Понякога този път минава през красиви гори и поляни, друг път по скалисти пътечки. Понякога вали, друг път е слънчево. Понякога пътя се изкачва стръмно нагоре, друг път се спуска надолу с лекота. Понякога пътя е прав, друг път криволичи. Понякога вървим по пътя сами, друг път настигаме някого, вървим известно време заедно, споделяме пътя. Но едно е винаги перманентно ТИ си този, който избира пътя си. ТИ си този, който решава по коя пътечка да поеме. ТИ си този, който избира с кой да споделя пътя, времето и енергията си. Вървейки по пътя, ние променяме себе си, еволюираме честотата на своите вибрации.

Подобното привлича подобно!

Какви хора ще идват в живота ни зависи от това какви вибрации се излъчват от нас. И много често ни се налага да се разделяме с хора, с които дълго време сме вървяли по пътя просто защото интересите и пътищата ни се разминават. Но пък привличаме към себе си нови хора, такива които напълно вибрират на нашата честота. Има хора в живота ни, с които се развиваме и променяме паралелно, взаимно се учим, грешим. Тези хора остават до нас като истински дар през целия ни житейски път.

Image title

Толкова внимателно подбираме храната, с която се храним, филмите, които гледаме, новините, които четем, пастата за зъби, която използваме, дори мислите, които минават през ума ни. А дали толкова прецизна е хигиената ни на общуване? Дали истински ни е добре с даден човек или по инерция сме готови да изслушваме отново и отново безкрайния негативизъм, с който ни облъчват? Много често срещаме приятел, когото не сме виждали от години и му позволяваме да излее върху нас целия си житейски неуспех. И в края на срещата този човек ни казва, че се чувства много по-добре, а ние си тръгваме нарамили на гърба си неговите проблеми. Това ли е смисъла на общуването? Размяна на проблеми? Или удоволствието да споделяме с близкия човек красотата от преживяното? Дали в общуването си отделяме повече от времето си заедно за негативното, или пък за позитивното?

Но нека навлезем още по-надълбоко. Нима хигиената на общуване се свежда единствено до комуникация с други хора. А не е ли най-важната връзка в живота ни, връзката със самите себе си? Как общуваме със себе си? Дали сме по склонни да обсъждаме със себе си проблемите или сме се събудили със желанието да търсим, откриваме и преживяваме красивите неща?

ТИ си този, който избира на кого да подари времето и настроението си!

Всеки ден, когато се събуждаш, мислено си кажи, че ДНЕС е твоя ден за Щастие. И ТИ ще избираш да забелязваш, говориш и мислиш само за успехите и красотата на живота. И тогава деня ти ще бъде преизпълнен с красота и успех. Защото подобното привлича подобно!

СИЛАТА Е В ТЕБ! 🙂

Още от Милена Голева в YouTube канала й тук!

Автор: МИЛЕНА ГОЛЕВА

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *