Шива Линга Мудра: Зарежда с енергия

,

Енергията е основата на всичко. Всичко наоколо се състои от енергия, включително и човек. Затова е важно преди всичко да наблюдавате финото си тяло, тогава физическото и духовното състояние се хармонизират.

Но не всеки знае как да направи това. Има много учения и практики, които помагат за пречистване на фино ниво, едно от които е прилагането на мудрите.

Мудрите са специално съставени фигури от пръсти, които помагат да се избавим от различни неразположения, да привлечем желаната енергия и обстоятелства в живота. В тази статия става дума за Шива Линг Мудра.

Тя помага да се заредите с енергия, да се отървете от депресия, от загуба на сили, нервност, неудовлетвореност от живота. В допълнение, тази мудра ще ви помогне да се възстановите в период на заболяване.

Шива Линга Мудра – Техника на изпълнение:

– седнете в удобно положение, изключете вътрешния монолог, изправете гърба си;

– изправете палеца на дясната ръка, насочете го нагоре, стиснете останалите пръсти в юмрук, вътрешността на дланта трябва да е обърната към вас;

– стиснете пръстите на лявата ръка заедно, поставете дланта хоризонтално, с вътрешната страна нагоре. Свийте леко ръката си, така че да наподобява купа;

– поставете дясната ръка върху купата в гореописаното положение;

 

Шива линга мудра символизира интегрирането на енергиите на Шива и Шакти, индуистката богиня. Дясната ръка с изправен палец представлява мъжествената сила, а лявата ръка символизира женската енергия.

Предимствата на практикуването на шива линга мудра включват:

Енергизира тялото

Укрепва праната

Насърчава самоувереността

Облекчава стреса

Успокоява ума

Подобрява интуицията

Силата на шива линга мудра за справяне с физическата и психическата умора е върховна. Смята се, че редовната практика помага да се поддържа човек здрав и енергизиран.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *