🥕ЗДРАВОСЛОВНИ ПОЛЗИ ОТ МОРКОВИТЕ 🥕

1. Подобряват зрението.👀 Морковите са богати на бета-каротин, който се превръща във витамин А в черния дроб. Витамин А се трансформира в ретината, в родопсин, пурпурен пигмент, необходим за нощно виждане.

2. Помага за предотвратяване на рак. 👌Проучванията показват, че морковите намаляват риска от рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на дебелото черво.

3. Забавя стареенето. 🧓Високото ниво на бета-каротин в морковите играе ролята на антиоксидант за увреждането на клетките, постигнати в тялото чрез нормален метаболизъм. Той помага за забавянето на стареенето на клетките.

4. Витамин А и антиоксиданти предпазват кожата от увреждане от слънцето. Недостатъците на витамин А причиняват сухота на кожата, косата и ноктите.

5. Помага за предотвратяване на инфекции. 🤺

6. Морковете се използват като евтина и много удобна маска за лице. Просто смесете настърган морков с малко мед и нанесете. 🧖‍♀️

7. Предотвратява сърдечните заболявания. ❤️

8. Защитава зъбите и венците. 🦷 Минералите в морковите предотвратяват увреждането на зъбите.

9. Предотвратява инсулт. В универститетско проучване, хората, които са яли пет или повече моркови на седмица, са по-малко склонни да страдат от инсулт, отколкото тези, които ядат само един морков на месец или по-малко. 🥕

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *