5-те навика, които състаряват жената

Не стойте дълго на едно място, избягвайте телевизията

Не се заседявайте пред телевизора и не прекалявайте със социалните мрежи. По-добре посветете това време на физическа активност. Недостатъчната активност съкращава работата на мозъка и ускорява процеса на стареене. Движението е младост. То стимулира производството на хормона на растежа, който влияе върху тонуса на мускулите и кожата, и хормони, които укрепват имунната система и сърцето.

 Не се лишавайте от сън

Спете повече. Изследванията показват, че жените, които се лишават от сън стареят по-бързо – бръчките при тях се появяват по-рано, а кожата става отпусната.

 Не спете прекалено много

За съня е важно да бъде достатъчен и пълноценен. Всяко изпадане в крайности – малко или прекалено много сън, има отрицателно въздействие върху организма. Спането до късно, недостатъчната физическа активност и дългото застояване, увеличават риска от преждевременна смърт 4 пъти.

Не бъдете „стари”

Стар можеш да се чувстваш дори на 20 години. А млад – и на 50. И това се проявява не само външно. Това, как се чувствате и как мислите, ви определя. Ако смятате, че макар и след 50-те си години сте млад, активен и изпълнен с жизненост и любопитство към живота, то вие така и живеете, така и изглеждате. Ако чувствате, че това са златните години на вашия живот, изпълнете ги с нов смисъл и преживявания. Не се дръжте за старото и миналото, търсете нови хоризонти.

Не се задоволявайте с постигнатото

Винаги търсете нещо ново, мислете за своето място в света, мечтайте, търсете смисъл, молете се. Доказано е, че хората, които се молят, увеличават обема на сивото вещество в мозъка, отговарящо за възприятията, емоциите и паметта.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *