6 козметични продукта, които използваме грешно и които съсипват красотата ни

Случвало ли ви се е да използвате продукт, който е бил силно прехвален, а вие да останете разочарована от резултата му? Има два варианта – единият е просто продуктът да не е толкова добър или при вас да няма същият ефект; другият вариант е да не го използвате правилно.


Bright Side е подбрал няколко козметични продукта, които дамите почти никога не използват правилно:

1. Използват ежедневно кърпички за махане на грим

Това е един лесен и удобен начин да свалите дневния си грим, но ако ги използвате всеки ден, имайте предвид, че те изсушават кожата ви, отнемат от еластичността й и водят до състаряването й.

2. Използват серумите самостоятелно

Основната функция на серумите за лице е да отговорят на специфичните нужди на нашата кожа. Те допълват и засилват функциите на основния крем, а не го заместват, като работят върху слабостите на кожата ни от временен или хроничен характер. За да изберем подходящия за нас серум, трябва да определим проблема, върху който искаме да работим. Серумите би трябвало да се нанасят върху кожата преди хидратиращия крем и най-добре да става вечер. Това позволява на кожата да поеме всички полезни вещества. През лятото серумите с ретинол правят кожата по-чувствителна и податлива на изгаряния, така че е силно препоръчително да се използват в комбинация със слънцезащитен крем.

3. Използват суха гъба за нанасяне на фондьотена

Повечето гъбички за грим трябва да се намокрят преди употреба. Причината е, че когато са влажни, те не абсорбират толкова много от продукта и го разнасят по-равномерно по кожата. Затова намокрете гъбата и я изстискайте добре, така че да остане влажна.


4. Оставят маската на лицето си за през нощта или я чакат да изсъхне напълно

Всяка маска за лице си има своите специфики на употреба, затова е съпътствана от подробни указания. Освен ако не е изрично посочено в тях, не оставяйте маската за през нощта, защото ще изсуши кожата ви и ще я раздразни. От маските с глина пък е важно да нанасяте дебел слой, но не чакайте да засъхне напълно, а я отстранете, докато е още лепкава.

5. Използват лосион с алкохол за лице

Днес пазарът предлага най-различни видове лосиони за лице. Обърнете внимание обаче дали лосионите, които ползвате, не съдържат алкохол, защото по този начин честата им употреба води до изсушаване на кожата.

6. Не отмиват мицеларната вода

Мицеларната вода е чудесен избор, що се отнася до премахването на грима, тя не съдържа алкохол и не изсушава кожата. Вместо това тя съдържа мицели – малки частички, които отделят мазнината и замърсяванията от повърхността на кожата, без да я дразнят и без да я изсушават. Те събират мръсотията от лицето. Ако не отмиете мицеларната вода, тази мръсотия си остава върху лицето ви.


Превод и адаптация: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *