7 ползи от пиенето на джинджифилова вода

Коренът от джинджифил е натурална съставка, която се използва от векове заради високото си съдържание на есенциални хранителни вещества и мощни съединения, които са полезни поразлични здравни причини.

Използва се често в някои култури за кулинарни цели, но е и незаменима съставка на редица натурални лечебни средства.

Освен това джинджифилът притежава аналгетични и противовъзпалителни свойства, които са отлично допълнение към лечението на различни заболявания.

Всъщност, благодарение на високата си концентрация на антиоксиданти, джинджифилът се счита за един от най-добрите съюзници за възстановяване на клетките от уврежданията и за премахването на токсините.

Най-хубавото при джинджифила е, че може да го включите в режима си на хранене по много различни начини. Освен това свойствата му са най-ползотворни, когато го приемате на празен стомах.

В днешната статия ще ви представим седем причини, поради които трябва да консумирате джинджифил. След това ще ви предложим лесна рецепта, която може да приготвяте ежедневно.

1. Подобрява кръвообращението

Пиенето на джинджифилова вода на празен стомах е полезен навик, който ще подобри кръвообращението ви, ако имате проблеми с него.

Съдържащите се в него магнезий, цинк и калий ще ви помогнат да регулирате възпалителните процеси, които често водят до проблеми с циркулацията.

Освен това джинджифилът понижава нивата на холестерола, предпазвайки здравето на сърцето ви.

2. Подпомага храносмилането

Хората, които консумират джинджифилова вода всяка сутрин, имат по-малко проблеми с храносмилането и запека.

Това се дължи на съдържащите се в джинджифила фибри, които стимулират добрата перисталтика на червата, подпомагайки отделянето на отпадъчните вещества.

Естествените свойства на джинджифила допринасят за контролиране на излишните стомашни киселини и на натрупването на газове в червата.

3. Контролира задържането на течности

Диуретичните и противовъзпалителните свойства на джинджифиловата вода я превръщат в натурално и здравословно средство за справяне със задържането на течности.

Ежедневният й прием може да премахне натрупаните течности в тъканите, повишавайки същевременно енергийните ви нива и елиминирайки умората.

4. Подсилва имунната система

Консумирането на джинджифилова вода всеки ден е лесен начин да си набавите хранителни вещества, които подобряват реакциите на имунната ви система.

Този полезен навик ще ви помогне да запазите защитите на организма си активни, като стимулира производството на антитела, които противодействат на вредните въздействия на микроорганизмите и бактериите.

Пиенето на джинджифилова вода на празен стомах може да предотврати:

  • Инфекции на уринарния тракт
  • Кашлица и настинки
  • Грип
  • Вагинални инфекции
  • Автоимунни заболявания

5. Облекчава болката в ставите

От стотици години джинджифилът се използва като натурално средство за справяне с болката в мускулите и ставите.

Основната й съставка, джинджерол, има противовъзпалителни и аналгетични свойства, които облекчават болката.

6. Спомага за предпазване от крампи

Хората, които са предразположени към мускулни крампи, ще намерят в лицето на джинджифиловата вода натурално и безопасно лечение.

Това се дължи на съдържащите се в нея големи количества минерали, които допринасят за регулирането нивата на електролитите в организма, предотвратявайки такъв вид реакция.

7. Предотвратява преждевременното стареене

Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали, джинджифиловата вода е идеалната напитка за неутрализиране на отрицателните въздействия на свободните радикали върху тъканите ви.

Тези вещества възпрепятстват увреждането на клетките и предотвратяват хронични заболявания като рак, болест на Алцхаймер и артрит.

Тъй като джинджифилът спомага за детоксикацията на организма, ефектите от него са полезни и за здравето на кожата ви.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *